Hygiëneforum 2019

15 oktober 2019 - ReeHorst, Ede, NL

NVZ - Schoon, Hygiënisch, Duurzaam

De NVZ is de brancheorganisatie voor fabrikanten en importeurs van producten die te maken hebben met het reinigen, desinfecteren en onderhouden van de woon-, werk- en leefomgeving. Onze producten worden gebruikt door consumenten én professionals.

De NVZ wil met haar leden en haar partners een schone, hygiënische en duurzame leefomgeving voor alle Nederlanders creëren.

www.nvz.nl


IFH

The International Scientific Forum on Home Hygiene is the leading scientific authority on home hygiene.

It is a not for profit, non commercial organisation which was established in 1997 with the mission to promote health and wellbeing through improved hygiene (infection prevention and control) in home and everyday life settings.

The IFH is unique in that it addresses hygiene from the viewpoint of the home and, more importantly, the family or household. It is dedicated to understanding the interrelated actions that family members undertake in their everyday lives to protect themselves from infectious disease.

www.ifh-homehygiene.org


MKB Nederland

Het midden- en kleinbedrijf is de drijvende kracht achter de Nederlandse economie. Ondernemers durven risico's te nemen en creëren banen. Daarom moeten ze gefaciliteerd worden en niet gehinderd door onduidelijke of overbodige regels en eisen. Aan het begin van de twintigste eeuw is de Koninklijke Vereniging MKB-Nederland opgericht door ondernemers met een missie die nog steeds actueel is: een kansrijk ondernemersklimaat in Nederland. Ondernemers bepalen onze koers, wij zijn de stem van ruim 170.000 leden.

Ondernemers bepalen de koers van MKB-Nederland. Zij leveren via hun brancheorganisatie of lokale vereniging de ervaringen en kennis op basis waarvan wij onze lobbydoelen formuleren. Via een uitgebreid netwerk van commissies, platforms en werkgroepen wordt het beleid van MKB-Nederland bepaald.

MKB-Nederland is gevestigd in de Malietoren in Den Haag en staat onder leiding van directeur Leendert-Jan Visser. MKB-Nederland heeft één gezamenlijk bureau met VNO-NCW, onder leiding van algemeen directeur Cees Oudshoorn.

Kijk hier voor meer informatie over MKB-Nederland.


VNO-NCW

Ondernemingsorganisatie VNO-NCW maakt zich hard voor een excellent ondernemings- en vestigingsklimaat. Dat doen we zowel op nationaal als internationaal niveau. Wij spreken namens ondernemingen van uiteenlopende grootte en verspreid over alle sectoren. Van de AEX-bedrijven tot familiebedrijven, het midden- en kleinbedrijf en jonge ondernemingen. Met als doel: ruimte voor ondernemerschap. Zodat Nederland wereldwijd herkend wordt als duurzame en welvarende economie.

www.vno-ncw.nl


Simavi

Onze Visie
Een goede gezondheid is de basis van alles. Alleen als je gezond bent, kun je je sociaal en economisch ontwikkelen, het heft in eigen handen nemen en je dromen najagen. Alleen als je gezond bent, kun je jezelf ontwikkelen, voor je gezin zorgen en de armoedespiraal doorbreken. Dat is waarom Simavi werkt aan een goede gezondheid voor iedereen.

Onze Missie
Simavi wil ervoor zorgen dat kwetsbare mensen in arme en minder welvarende landen op basis van goede en volledige informatie zelf kunnen kiezen voor een gezond leven.

https://simavi.nl/


VSR

De Vereniging Schoonmaak Research (VSR) is het onafhankelijke platform voor professioneel schoonmaken. Als kennisinstituut voor alle marktpartijen op het gebied van schoonmaakonderhoud, streeft VSR al meer dan 35 jaar naar objectivering en professionalisering van het schoonmaakvak door middel van onderzoek, voorlichting en opleiding.

De vereniging is een dwarsdoorsnede van de totale schoonmaakbranche. Zowel opdrachtgevers als schoonmaakbedrijven, leveranciers van schoonmaakapparatuur en -middelen, adviesbureaus en onderwijsinstellingen zijn leden van VSR.

www.vsr-org.nl


SVS Opleidingen

SVS B.V. is dé vakopleider voor de schoonmaakbranche en de facilitaire dienstverlening. Al in 1977 gestart, maar nog steeds innovatief en flexibel. Onze jarenlange ervaring en de kundige vakdocenten uit de praktijk leiden tot kwalitatieve opleidingen. Opleidingen met een vaste lage prijs én met 92% de hoogste slagingspercentages in de branche. Zo’n 9000 cursisten kiezen jaarlijks voor SVS. Van basisopleiding tot specialisatie en management. Of het nu om open groepen, (incompany) bedrijfsgroepen of maatwerk gaat: SVS is uw partner in opleidingen.

www.svs-opleidingen.nl


FoodMicro

"Ons doel is om een brug te slaan tussen wetenschap en praktijk"

De Stichting Food Micro, opgericht in 1999, heeft als doelstelling om kennis en kunde op het gebied van levensmiddelenmicrobiologie, voedselveiligheid en afgeleide kennisgebieden in het Nederlands taalgebied te bevorderen. Dit doen wij met het organiseren van Nederlandstalige symposia en workshops.

Onze bijeenkomsten hebben een informeel karakter met voldoende ruimte voor netwerken en worden bijgewoond door o.a. managers en medewerkers uit het bedrijfsleven, beleidsmedewerkers en onderzoekers van universiteiten en kennisinstellingen.

www.foodmicro.nl


Ondernemersorganisatie Schoonmaak- en Bedrijfsdiensten – OSB

OSB is de brancheorganisatie voor schoonmaak- en glazenwassersbedrijven. Schoonmaakwerk is van groot belang voor het functioneren van onze samenleving. Dankzij schoonmaak- en glazenwassersbedrijven kunnen wij als burgers leven, wonen en werken in een schone omgeving. Het is dankzij al die bedrijven dat openbare voorzieningen als stations, wachtruimtes, scholen en openbare toiletten schoon blijven. Dat ziekenhuizen en zorginstellingen, waar hygiëne van levensbelang is, elke dag weer schoongemaakt worden. Dat hotels smetteloos schoon worden. Maar het is ook dankzij onze bedrijven dat miljoenen werknemers dagelijks op een schoon bedrijf of kantoor kunnen rekenen. Schone werkplekken die het werk aangenamer en gezonder maken, maar bovendien de arbeidsproductiviteit stimuleren.

De leden van OSB willen zich nadrukkelijk onderscheiden van bedrijven die het niet zo nauw nemen met de regels. Vandaar dat voor hen het OSB-Keurmerk verplicht is. Het keurmerk garandeert opdrachtgevers dat zij te maken hebben met bedrijven die de CAO naleven en die staan voor kwaliteit, betrouwbaarheid en goed werkgeverschap.

www.osb.nl


UKCPI

The UK Cleaning Products Industry Association (UKCPI) is the leading trade association representing UK producers of cleaning and hygiene products – from soaps, washing powders and liquids, household disinfectants, air care and polishes, to the professional cleaning and hygiene products used in industrial and institutional applications.
We work in partnership with policy makers, the public and the media, to inform public discussions about cleanliness, hygiene and sustainable cleaning.
Find out more at www.ukcpi.org and www.professionalcleaning.org and follow us on twitter @ukcpi_cleaning and Linked In https://www.linkedin.com/company/ukcpi/


A.I.S.E.

A.I.S.E., the International Association for Soaps, Detergents and Maintenance Products, is the official representative body of this industry in Europe. Our membership totals 34 national associations across Europe and also 9 direct member companies. The A.I.S.E. network of members represents over 900 companies supplying both household and professional cleaning and maintenance products and services.

www.aise.eu


NCV

De Nederlandse Cosmetica Vereniging (NCV) is de brancheorganisatie voor fabrikanten, merkhouders en importeurs van cosmetica. Opgericht in 1950 en vanaf dat moment dé belangenbehartiger van de cosmetica-industrie.

De NCV vertegenwoordigt en behartigt de collectieve belangen van de Nederlandse cosmetica-industrie via beleidsontwikkeling, lobby en overleg met relevante partijen. Ook houdt zij haar leden op de hoogte van actuele ontwikkelingen die relevant zijn voor de cosmeticabranche.

www.ncv-cosmetica.nl


EUnited Cleaning

The European Cleaning Machines Association represents the leading manufacturers of floor cleaning machines and high pressure cleaners for commercial and industrial use.

EUnited Cleaning exerts influence on EU Directives and international standardisation.

EUnited Cleaning publishes European statistics and world market surveys.

EUnited Cleaning supports international trade fairs for cleaning technology.

EUnited Cleaning is the partner for the Cleaning Machines Manufacturers, informing them about European laws and regulations, publishing their views on economic and technical issues, organising contacts etc.

http://www.eu-nited.net/cleaning/


Service Management

Service Management is al 30 jaar hét grootste platform op het gebied van hygiëne en schoonmaak. Voor facility managers, schoonmaakmanagers en schoonmaakprofessionals. Service Management weet wat er speelt in de markt en brengt u op de hoogte van nieuwe producten, recent afgesloten contracten, best practices en wet- en regelgeving. In Service Management staan mensen centraal. U vindt op zowel de website als het magazine interviews en cases over schoonmaak, schoonmaaktechnieken en hygiëne. Of u nu opdrachtgever, schoonmaakondernemer of leverancier bent, Service Management is een ideale monitor om de markt in de gaten te houden.

http://servicemanagement.nl/


Schoonmaakjournaal

Schoonmaakjournaal is pionier in het online en gratis brengen van vaknieuws en achtergronden voor en over de professionele schoonmaakbranche. We zijn in 2012 begonnen en zetten als expert de volgende stap: nóg meer schoonmaaktrends en thema’s. Want wie enkel het nieuws volgt, mist de ontwikkelingen. Dat we als enige op zeven verschillende mediakanalen (website, E-journaal, LinkedIn, Facebook, Twitter, YouTube en Instagram) publiceren, ook daarin zijn en blijven we uniek en daardoor bent u altijd direct op de hoogte. De redactie denkt mee over de inhoud van de te plaatsen berichten om tot de meest aansprekende content te komen in de vorm van film, foto’s en story’s.


Wie zijn onze lezers? Uit Nederland én België afkomstige directies en professionals van schoonmaakbedrijven, producenten, importeurs, facility managers, inkopers, adviesbureaus, groothandels, dienstverleners in toilethygiëne, opdrachtgevers, gezondheidszorg en opleidingsinstituten. Mis de branche-ontwikkelingen niet, volg Schoonmaakjournaal!

https://schoonmaakjournaal.nl/